Početna stranica Portala pravosuđa BiHOpćinski sud u Livnu

VSTV imenovao nositelje pravosudnih funkcija

07.11.2019.

Visoko sudbeno i tužiteljsko vijeće Bosne i Hercegovine (VSTV BiH) je tijekom sjednice, koja se održavala 06. i 07. studenog 2019. godine u Sarajevu, donijelo odluku o imenovanju nositelja pravosudnih funkcija u Bosni i Hercegovini.

Sofija Vrdoljak, dosadašnja sutkinja Općinskog suda u Livnu imenovana je na poziciju sutkinje Kantonalnog suda u Livnu;

Pri donošenju Odluke o imenovanju, VSTV BiH je uzeo u obzir kriterije poput: stručnog znanja, radnog iskustva i radnih rezultata; stručne sposobnosti zasnovane na dosadašnjim rezultatima u karijeri; sposobnosti da nepristrano, savjesno, marljivo, odlučno i odgovorno obavlja dužnosti u okviru funkcije za koju se prijavljuje; odnosa sa radnim kolegama, ponašanja van posla, profesionalne nepristranosti i ugleda te iskustva na rukovodećim poslovima.

Pri imenovanju, VSTV BiH primjenjuje odgovarajuće ustavne odredbe kojima se uređuju jednaka prava i zastupljenost konstitutivnih naroda i ostalih te poštuje ravnomjernu zastupljenost spolova.

Sutkinja Sofija Vrdoljak će stupiti na dužnost 1. prosinca 2019. godine.

Ispred kolektiva Općinskog suda u Livnu, predsjednik suda gosp. Niko Cvitanović, čestitao je sutkinji Sofiji Vrdoljak na izboru i želi joj sve najbolje u budućem radu. 


Vijest je izvorno napisana na jeziku: Hrvatskom

Povratak na vrh

Prateće fotografije

Suci Općinskog suda u Livnu